Skip to main content

Torturi congelate! În lume este o practică obișnuită, iar în Moldova – un nou trend

08-07-2020
Torturi congelate! În lume este o practică obișnuită, iar în Moldova – un nou trend
1

Aproape toți producătorii de alimente din lume folosesc tehnologia de congelare rapidă, pentru că este o metodă optimă și economă de păstrare a proprietăților nutritive ale produselor și alimentelor gata preparate. După decongelare, acestea își păstrează prospețimea, aroma și gustul.

Oamenii au o atitudine pozitivă față de produsele congelate, cum ar fi legumele, fructele, carnea, peștele și alte produse alimentare. Totodată, este foarte comod să cumperi în orice sezon un tort sau o prăjitură congelată, fără să-ți faci griji de calitatea gustului sau regimul termic în care este păstrat (sau nu) tortul, în special vara, când afară sunt +35 grade Celsius, iar frigiderele fac față cu greu volumului de produse.

Celebrul bucătar șef și patiser american Buddy Valastro, prezentatorul emisiunii ”Cake Boss” la postul TLC, a dezvăluit un șir de secrete culinare, specificând următoarele: ”Congelați torturile, nu le puneți în frigider! Așa veți păstra structura lor moale, iar în frigidere blaturile nu-și mențin deloc prospețimea”.

Ce trebuie să știi despre torturile congelate

Văd în frigiderul din magazin un tort congelat. Să-l iau sau nu?

În fața ta este un desert gata preparat care a fost supus congelării rapide conform unei tehnologii speciale. Potrivit standardelor Uniunii Europene, în timpul acestui proces temperatura din interiorul produsului scade până la +5°C -18°C, pe parcursul a 4 ore. Cel mai mare avantaj al congelării rapide este menținerea prospețimii tortului până la 12 luni și nu 3 zile, cum este în cazul deserturilor necongelate.

Și cum rămâne cu proprietățile benefice?

Din acest punct de vedere, totul este în regulă. În procesul de congelare rapidă, toate proprietățile benefice ale produselor își mențin calitatea inițială, fără adăugarea conservanților! Chiar și pomușoarele sau grăsimile de origine animalieră își mențin forma și structura după acest tip de congelare, având la bază aceleași vitamine și proprietăți nutritive.

Congelarea rapidă influențează cumva gustul tortului?

În cazul deserturilor vă spunem cu încredere ”Da!” și are o influență pozitivă, pentru că în timpul congelării se menține acea combinație unică de gust și arome, care în condiții obișnuite ”se pierde” timp de 1-2 zile de la prepararea tortului. Aveți încredere că după congelare, produsele de patiserie vor rămâne la fel ca în ziua în care au fost preparate.

DAR! Toate detaliile enumerate mai sus sunt valabile doar cu respectarea standardelor și a tehnologiilor corecte la fiecare etapă de producere, livrare la magazin și păstrare în congelator. Tocmai de aceea, recomandăm să achiziționați produsele congelate preparate de producători verificați în timp și din punctele comerciale în care aveți încredere.

Torturi congelate în Republica Moldova

Torturile congelate pe piața moldovenească sunt o premieră. Există însă branduri care aduc la cunoștința consumatorilor această practică mondială. De exemplu, compania COLIBRI, care deja realizează produse utilizând tehnologia de înghețare șoc, în conformitate cu standardele sistemului de management al calității ISO 22000:2018.

Notă! Pentru a vă asigura că aveți într-adevăr un produs congelat de calitate, căutați banda specială pentru prăjiturile congelate de la COLIBRI, cu informații despre folosirea metodei de congelare rapidă.

Cel mai mare sortiment de deserturi congelate, produse de compania COLIBRI, îl puteți găsi în rețeaua de magazine Ocean Fish - în Chișinăustr. Miorița, 1 sau în orașul Orheistr. Vasile Lupu, 41 - acolo unde „trăiesc” delicatese de mare, iar acum și deserturi gustoase.

De ce anume în Ocean Fish? Acest magazin este asigurat cu congelatoare verticale moderne, care oferă condiții necesare de păstrare a dulciurilor înghețate. În congelatoare de acest tip este convenabil să vezi sortimentul, întrucât probabilitatea de a muta cutia din loc în loc de o sută de ori, este minimă. În plus, un astfel de congelator vă permite să alegeți cu ușurință tortul care vă place. 

Apropo, prețul deserturilor congelate este exact ca și cel al produselor necongelate din aceeași serie. Utilizarea tehnologiei de congelare rapidă afectează doar calitatea produsului. Chiar și pe timp de căldură insuportabilă, veți aduce acasă un tort proaspăt.

Cum să consumi corect un tort congelat?

Veste bună - nu există nicio regulă! Nu este necesar să întreprindeți niște acțiuni speciale. Pur și simplu cumpărați tortul, rulada sau prăjiturile preferate, iar în decurs de o oră produsul se va dezgheța de unul singur. În același timp, nu trebuie să vă faceți griji pentru pete și condens - acestea nu vor fi.

Un aspect important de reținut este că, nu se recomandă congelarea repetată a dulciurilor după ce au fost dezghețate. După decongelare, desertul este păstrat timp de 72 de ore la rece, în frigider, ca oricare alt produs de cofetărie cumpărat.

Veniți și alegeți deserturile congelate de vară de la COLIBRI în magazinul Ocean Fish din Chișinău, str. Miorița 1 sau în Orhei, str. Vasile Lupu, 41. O să vă placă!

Catalog 2021